Z mestskej časti Levočské lúky evakuovali ľudí zo 40 bytov

04.06.2010 Levoča

Levoča 4. júna (TASR) – V Levoči je takmer celá časť mesta Levočské lúky zatopená, podľa primátora mesta Miroslava Vilkovského odtiaľ museli evakuovať ľudí zo 40 bytov v novopostavených bytovkách.
\"Krátko pred 6. hodinou sme vyhlásili 3. povodňový stupeň, snažíme sa zachrániť majetok ľudí, evakuovali sme ich do telocvične Základnej školy Gašpara Hejna, kde musia počkať, kým voda neklesne, \" priblížil Vilkovský.
Levočský potok najviac kulminoval nad ránom, prívalová vlna prišla z intenzívnych dažďov krátko po 5. hodine. Z mestskej časti Predmestie museli evakuovať dva rodinné domy, ohrozené sú aj ďalšie domy. Miestni obyvatelia si takéto povodne nepamätajú, zaplavených je veľa domov.
\"Momentálne pracuje krízový štáb, snažíme sa zachrániť, čo sa dá a hlavne nanosiť čo najviac piesku, avšak Levočský potok zbiera vodu z Levočských vrchov a kým voda neopadne, veľa sa toho urobiť nedá, \" zhodnotil Vilkovský. V Levoči je pod mrakom a slabo prší.
Kritická situácia je aj v okrese Kežmarok, tam sa vylial Ľubický potok, v teréne je nasadená všetka dostupná hasičská technika aj člny. Evakuujú ľudí z rôznych mestských častí, ale aj z obce Ľubica.
 

Vyberte región